
Proeflokaal Bartlehiem: feesten, bruiloften & groepsuitjes aan de Dokkumer Ee.
Aan de Dokkumer Ee vind je ons proeflokaal: een oude scheepswerf met karakter en uitzicht over het water.
Dé plek voor feesten, proeverijen en bijzondere momenten.
- Trouwen – officiële trouwlocatie aan het water; intiem binnen of feestelijk buiten op het terras.
- Zakelijke groepen – vergaderen, brainstormen of een teamdag, te combineren met rondleiding of bierproeverij.
- Feesten & partijen – verjaardagen, jubilea of gewoon een goed feest met vrienden of familie.
- Proeverijen & diners – proefzwaard of high beer met borrelplank, of sluit aan bij thema-avonden zoals het Bockbier- of Wildbier-diner.
- Culturele avonden – film, muziek en lezingen; ons proeflokaal is óók een plek voor cultuur.




Speciale arrangementen - Proef, beleef en geniet

Muzikale bierproeverij
Ontdek de wereld van bier met Internationaal Biersommelier Jan Nota, de BierTroubadour.
In ca. 2 uur proef je verschillende stijlen Grutte Pier bier, met uitleg, muziek en verhalen.

Bier & Catering
Onze bieren combineren we met hapjes van eigen erf en eten via vaste partners.
Van charcuterie en brood tot uitgebreide buffetten of een volledig diner met bierpairing.
Altijd afgestemd op jouw gezelschap en wensen.

Bier & BBQ
Samen met Folkert van de Burning Baarch koken we op houtgestookte smokers en grills.
Verse gerechten, zoveel mogelijk lokaal, perfect gecombineerd met Grutte Pier bier.

Bier & Pizza
Napolitaanse pizza’s op het Friese platteland, gebakken door Wesley van Pizza met Pazzi.
Verse deegbodems, goede olijfolie en traditionele Italiaanse ingrediënten, geserveerd aan lange tafels met bierpairing.

Bier & Yoga
Onder leiding van Maikel (De Inspiratieplek) volg je een ontspannen yogales waarbij ademhaling en aandacht het bier proeven intenser maken.
Een speelse combinatie van ontspanning en genieten.

Speciaal voor bruiloften
Ja-woord, toost, diner en feest op één plek aan de Dokkumer Ee. Industriële charme binnen, terras aan het water buiten.
Voorbeeld dagindeling
- 15:00 Ceremonie – binnen tussen de ketels, buiten aan de Ee of in ons Scheepsatelier
- 16:00 Toost & taart – high-beer receptie met hapjes
- 18:00 Diner – BBQ, pizza of diner door een cateraar
- 20:30 Feest – DJ of live-band; bar & bier
- 00:00 Afsluiting – naborrel, afbouw in overleg