Friesland is een provincie in het noorden van Nederland die bekend staat om haar bossen, meren en wateren. Er zijn verschillende soorten bossen te vinden in Friesland, van dichte naaldbossen tot ruige eikenbossen en van kleine bosjes tot uitgestrekte wouden. In dit blog geef ik een overzicht van de belangrijkste bossen die je in Friesland kunt bezoeken.

1. Boswachterij Holtingerveld

De Boswachterij Holtingerveld is een mooi natuurgebied met bossen, heidevelden en zandverstuivingen. Het gebied ligt in de gemeente Ooststellingwerf en is ongeveer 2.000 hectare groot. Je kunt hier heerlijk wandelen, fietsen of paardrijden. In het gebied kom je ook verschillende zoogdieren tegen, zoals reeën, vossen en dassen.

 

2.Nationaal Park De Alde Feanen

Nationaal Park De Alde Feanen is een uitgestrekt natuurgebied in de gemeenten Smallingerland en Heerenveen. Het park bestaat uit moerassen, rietvelden en oude eikenbossen en is een belangrijk leefgebied voor vele vogelsoorten. Je kunt hier heerlijk wandelen, fietsen of varen door het park.

3. Boswachterij De Wieden

De Boswachterij De Wieden is een natuurgebied in de gemeente Leeuwarden. Het gebied bestaat uit oude eikenmaxen, heidevelden en vennen en is een belangrijk leefgebied voor vele diersoorten. Je kunt hier heerlijk wandelen of fietsen en genieten van de prachtige natuur en bossen. Een heerlijk uitje in Friesland

4. Boswachterij De Deelen

De Boswachterij De Deelen is een natuurgebied in de gemeente Tytsjerksteradiel. Het gebied bestaat uit oude eikenmaxen, heidevelden en vennen en is een belangrijk leefgebied voor vele diersoorten. Je kunt hier heerlijk wandelen of fietsen en genieten van de prachtige natuur.

5. Boswachterij De Wieden

De Boswachterij De Wieden is een natuurgebied in de gemeente Littenseradiel. Het gebied bestaat uit oude eikenmaxen, heidevelden en vennen en is een belangrijk leefgebied voor vele diersoorten. Je kunt hier heerlijk wandelen of fietsen en genieten van de prachtige gebied. 


Wist je dat bos in het Fries Bosk betekent? En wil je meer Friese Woorden weten? Hier hebben wij ook informatie over.